dijous, 19 de setembre del 2013

VAGA INDEFINIDA DEL PROFESSORAT A LES ILLES

Companyes i companys en lluita!
Aquest dimecres 25 de Setembre, a les 19:00h de la tarda a la plaça del Vi de Girona, ens concentrem en solidaritat amb els companys i companyes de les Illes. La seva lluita és també la nostra lluita. Us hi esperem.

salut, acció i revolució!


Manifest de suport a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes Balears

Les organitzacions sotasignades volem manifestar el nostre suport al professorat, a l'Assemblea de Docents i als sindicats de les Illes Balears davant la vaga Indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.

La convocatòria de la vaga indefinida ha estat caracteritzada per un procés intens de debat i decisió assembleària i horitzontal, amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adients per plantar cara a les polítiques del govern balear, un govern que està aprovant, de manera unilateral, nombroses mesures que afecten negativament l'escola, el professorat i l'alumnat. Entre aquestes mesures hi ha totes aquelles que afecten salaris, jornada, plantilles, ràtios, jubilacions, acomiadaments... També les que afecten la concessió de beques o prestacions a l'alumnat o a les seus famílies. I, evidentment, el TIL, un programa que pretén impedir que el català siga la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d'uns docents –directors de centre amb el suport dels seus consells escolars– que s'han negat a aplicar aquest desficaci, ha comportat que hagen estat expedientats per Conselleria. Cal destacar que aquest programa, el TIL, ha estat suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que el govern Bauzà ha ignorat completament amb l'aprovació d'un decret-llei per la via d'urgència.

Davant d'aquestes mesures que pretenen acabar amb l'ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i a les seues organtizacions. La persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s'ha produït únicament a les Illes, sinó que s'han repetit arreu dels territoris que comparteixen una mateixa llengua. Al País Valencià fa anys que milers d'alumnes no poden estudiar en valencià, i ara volen empitjorar-ho amb els programes plurilingües. Al Principat s'intenta per la via judicial tombar la immersió lingüística. I a la Franja de Ponent, volen frenar els xicotets avanços que s'hi han produït amb la derogació de la llei de llengües d'Aragó, única referència legal que hi ha al català en aquella zona, i l'invent del “LAPAO”. Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i avançar en la seua desaparació.

Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seua lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català. En eixe sentit acordem: Constituir una Comissió de Suport a la Vaga Indefinida, organitzar actes de suport amb les companyes i companys de les Illes Balears que servesquen per informar de la lluita i recaptar fons per a la seua continuïtat i animar a tots els claustres, consells escolars, entitats i plataformes  a enviar escrits de suport i convocar accions de solidaritat als seus àmbits respectius d'intervenció.

Relació de signants:

Acció Cultural del País Valencià, Acció Cultural Països Catalans, ACL El Tempir Elx, Alternativa per València-CUP, Amics de la Bressola-La Bressola  Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, BEA, Benimaclet Viu, Bloc Jove, Ca Revolta, Casal Obrer i Popular - Francesc Santacatalina, CEDSALA, Centre Social Terra, CIEMEN CGT-PV, Col.lectiu Contra la Corrupció, Col·lectius de Joves Comunistes, Col·lectiu Sud Cacarica, Construyendo la Izquierda-Alternativa Socialista,, Compromís, Coordinadora Professorat Interí, Coordinadora de Plataformes en Defensa de Persones Desocupades, COS, CUP, Escola Valenciana, Endavant, Esquerra Anticapitalista, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, FAPA-València, Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs, Iniciativa Animalista, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Lluerna Teatre, MDT, Moviment Franjolí per la Llengua, Plataforma Meliana , PCPE-PV, PSAN, Sindicat d'Estudiants, SEPC, Solidaritat per la Independència – País Valencià, Societat Coral El Micalet, Som Països Catalans, STEPV – Intersindical Valenciana, USTEC·STEs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada