divendres, 24 d’octubre del 2014

LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE FIRMES PER LA ILP D'EDUCACIÓ PÚBLICA S'ESTÉN PEL TERRITORI

SOCIETAT EDUCACIÓDijous 16 d'octubre del 2014

L'Assemblea Groga del Maresme recull firmes per una ILP per una nova llei d'educació pública
Ara, tindran, 120 dies per presentar les 50.000 signatures necessàries. Durant aquest temps, està previst donar a conèixer aquesta nova llei d’educació que es vol implantar amb un seguit d’actes i activitats a la comarca, entre ells, a Arenys de Mar tot i que encara s’ha de definir.
L’arenyenca i membre de l’Assemblea Groga al Maresme, Sònia Resina, ha explicat que la idea és recollir aquestes signatures i crear debat social amb la societat per conèixer el model educatiu que es voldria implantar. La idea és apropar-se a tots els centres educatius per aconseguir signatures i, alhora, preparar diferents xerrades i conferències.
El text de la nova Llei d’Educació Pública s’ha intentat consensuar entre tots els agents implicats i s’ha buscat un model d’educació que, entre altres coses, vol aconseguir una xarxa pública gratuïta, amb més democràcia i autonomia dins els centres educatius, evitant la gestió privada i intentant reduir progressivament els concerts escolar . La idea és que en un període de 10 anys els centres concertats passin a ser públics o quedar privats sense subvenció ni concert. Així ho detalla Sònia Resina.
A més, també es reclama un millor finançament perquè es destini un 6% del P.I.B. a l’ensenyament públic.

Qui vulgui col·laborar pot posar-se en contacte ambassemblea.groga.maresme@gmail.com.

Enllaç a la notícia: 

L’objectiu de la ILP és, en primer lloc, posar sobre la taula, la necessitat d’una nova llei amb unes bases totalment diferents de les que va posar l’actual LEC. Creiem que, a més d’arribar al Parlament i forçar un debat polític sobre quin model educatiu volem per al nostre país, és molt important el debat social sobre uns temes que, entre les retallades i la LOMCE, estan essent amagats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada