dissabte, 23 de març del 2013

EDU-MARXA, 13-A


Diferents persones de la comunitat educativa ganxona han format la Plataforma Edu Marxa amb la que pretenen denunciar les sistemàtiques retallades que està patint l’ensenyament públic. Després de múltiples reunions entre pares i mares de diverses AMPAs, docents i alumnes van decidir que la millor manera de deixar palès quina ha estat l’afectació de la baixada de recursos econòmics era donant a conèixer els casos reals de cadascuna de les escoles de la ciutat. En total quatre centres educatius de primària i els dos instituts han participat d’aquesta diagnosi responent un qüestionari. 

Després recollir totes les dades es pot constatar que els alumnes de Sant Feliu han perdut 11 docents i mig, l’atenció a la diversitat ha perdut professionals, un mínim de 10 baixes no s’han cobert fins al cap de 10 dies lectius, enguany les coordinacions i la planificació del curs s’ha vist afectada per la incorporació amb dues setmanes de retard del personal substitut, hi ha menys personal laboral. I a això s’hi ha de sumar que la Generalitat i el govern central deuen més de 12.000 euros als centres de Sant Feliu en no satisfer els compromisos per desenvolupar programes i ha hagut un clar retrocés en l’adjudicació de beques.

A banda de presentar aquesta diagnosi a les administracions competents, la Plataforma Edu Marxa pretén que la pròpia comunitat educativa faci un procés de reflexió sobre la importància de l’educació i participi en l’acte reivindicatiu que hi ha programat el proper 13 d’abril per personar-se davant els Serveis Territorials d'Educació a Girona.

Societat civil en general com ara Associacions, plataformes, colectius i persones a títol personal, donen suport a aquesta iniciativa, convergint des de diferents punts de la geografia gironina: La Selva, Gironès, Baix Empordà, Alt Empordà,....


Qui dona suport?
Assemblea groga, Plataforma La Selva Groga, SomEscola, Enllaçats per la llengua, Fapac, MUCE, moviment de renovació pedagògica de Girona, Xarxa pels drets socials, sindicats,...




Activitats previstes (de moment)

·       Carmanyolada pública, a la plaça Pompeu Fabra de Girona.
·       Castellers i taller de castells, pels castellers de Sant Cristina d’Aro.
·       Taller de titelles amb banda sonora, a càrrec del Centre Excursionista Montclar.
·       Actuació del cantautor Julius Z. Strömberg
·       Taller i cantada de “Garrotins”, amb creació de cançons i lemes en defensa de l’educació pública.
·       Taller de dibuix infantil “No ens retalleu el futur”
·       Taller de dances.
·       Actuació i taller de percussió a càrrecs dels “Xirois”.

I, per suposat, la lectura d’un manifest públic en defensa de l’educació al nostre País.


La societat en bloc diu NO a les retallades en educació perquè és un bé fonamental de la nostra societat, eix i referència de la convivència, la democràcia i el progrés social cap a un món més just i solidari. L’educació és el mirall de la societat. Ens diu com som de rics i de potents com a societat i com a persones o com som de pobres i inconscients.  Ara i aquí hem de marcar el límit de la degradació i el menyspreu pels nostres drets més fonamentals. Diem Prou a la dictadura economicista i marquem les prioritats socials que, sota cap concepte, han de ser anorreades pel casino dels mercats i els mercaders de privilegis.
Ens mobilitzem deixant clar el rebuig a un model de societat insolidari, segregatiu, injust i inhumà.

NO A LES RETALLADES: L’EDUCACIÓ  NO ÉS UNA  DESPESA, ÉS UNA INVERSIÓ DE FUTUR.

EL 13-A AFEGEIX-TE A LA MARXA PER L'EDUCACIÓ. HI TENS MOLT A DIR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada