dijous, 26 de setembre del 2013

VAGA GENERAL EDUCATIVA EL 24 D'OCTUBRE A FAVOR DE L'ESCOLA PÚBLICA

La Plataforma Estatal por la Escuela Pública ha convocado una jornada de huelga de alumnos, padres y docentes y demás personal de los centros educativos en toda España para el próximo 24 de octubre.
Organizaciones sindicales de docentes, de estudiantes y de padres de la enseñanza pública quieren protestar contra la reforma educativa, la subida de tasas de las matrículas universitarias y los "recortes" en becas.
Se trata de la segunda huelga general educativa convocada conjuntamente por alumnado, docentes y padres, después de la celebrada el pasado mes de mayo.
Asimismo, la plataforma ha convocado marchas "en verde" hacia el Palacio de la Moncloa del 2 al 9 de noviembre, con salidas desde diversos puntos de la geografía estatal.
También colocarán mesas de consulta en colegios y universidades para preguntar a los ciudadanos si rechazan o no las políticas educativas del Gobierno.
Se da la circunstancia de que el Sindicato de Estudiantes, con presencia en las enseñanzas medias, ya ha preparado para octubre una "semana de lucha" a favor de la enseñanza pública, que incluye una huelga general de alumnos de institutos y universidades del 22 al 24 de ese mes, con lo que coincide con la del día 24, convocada por toda la plataforma.


from... El País

http://economia.elpais.com/economia/2013/09/12/agencias/1378981341_792551.html

MANIFEST UNITARI DELS PRINCIPALS SINDICATS EDUCATIUS A CATALUNYA

Companys i companyes,


Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades
El ministre d’Educació Jose Ignacio Wert amb la majoria absoluta del PP està tramitant la LOMCE. Una Llei que, a més de torpedinar el sistema d’immersió lingüística, amb l’excusa que millorarà l’educació, reforma tant els estudis i la seva avaluació com l’organització del centre minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una  figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial
A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades sense aturador. A més, ja  ha anunciat que en els propers pressupostos tornarà a eliminar una paga extra a tota persona empleada pública, fent pagar als serveis públics i els seus treballadors/es els costos d’una crisi i d’un deute públic que en cap cas han provocat.
En l’àmbit educatiu la Consellera d’educació Irene Rigau, a més d’aprofundir en la pèrdua de mestres,  professorat i altre personal a les escoles i de no cobrir les substitucions fins dues setmanes després que es produeixin, aplica al personal substitut una reducció d’un 15% de jornada i sou. La Consellera,  ja està desenvolupant molts aspectes de la LEC introduint una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció, d’avaluació,...) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.

PLATAFORMA de REIVINDICACIONS:
· Retirada de la LOMCE del parlament espanyol
·  Aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.
·  Per uns pressupostos sense retallades: No a les retallades educatives i salarials per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels nostres llocs de treball. 
Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
·  Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana

Per fer front a aquestes polítiques tant estatals com catalanes i perquè tenim dret a decidir l’educació que volem, els sindicats sotasignats convoquem a tot el personal dels centres educatius al debat en els centres i assemblees per a la participació en la:
VAGA general d’educació el 24 d’Octubre

Considerem que aquesta jornada de vaga ha de ser el principi d’un pla de lluita contundent que, aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat que volen aprovar, abans de final d’any. Cal la participació del professorat en la decisió de convocatòries a través de consulta.  Així, la decisió del pla de lluita l’han de prendre els treballadors i treballadores de l’educació de Catalunya, per mitjà de les organitzacions representatives de les que es dotin. Per començar aquest procés a més de les mobilitzacions del dia de la vaga, els sindicats sotasignats convoquem també a assemblees de treballadors i treballadores el 29 d’octubre per les que treballarem perquè tinguin la màxima participació possible.

En defensa de l’ensenyament públic 

USTEC·STEs (IAC)             CCOO                  CGTCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada