dimecres, 15 d’octubre del 2014

COMENÇA LA RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA ILP

LA NOTÍCIA, AL DIARI "EL PERIÓDICO"
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/comenca-recollida-firmes-ilp-educacio-publica-catalunya-3601374

aMB EL SUPORT DE 25 ENTITATS

Comença la recollida de firmes de la ILP a favor de l'educació pública a Catalunya

La proposta, impulsada per l'Assemblea Groga, defensa un ensenyament gratuït, democràtic, laic i en catalàAlguns dels fedataris de la campanya en favor de l'ensenyament públic, a les portes del Parlament.

DIMARTS, 14 D'OCTUBRE DEL 2014 - 21.02 H
Els 250 fedataris autoritzats per la Comissió de Control de laIniciativa Legislativa Popular (ILP) per una educació pública han començat aquest dimarts la recollida de signatures. Perquè la proposta de llei d'educació pública s'arribi a debatre alParlament ha d'aconseguir 50.000 firmes en 120 dies.
El punt de partida de la campanya es va donar aquest dilluns quan el Parlament va entregar els plecs validats per començar a recollir les firmes que permetin impulsar la ILP per a una nova llei d'educació.
La gratuïtat i l'accés universal a l'educació des de la guarderia fins a la universitat; l'eliminació dels concerts i que els centres concertats passin a ser de titularitat pública, i la plena democràciaals centres són els tres eixos que defensa aquesta iniciativa, segons una de les seves portaveus, Maria Binuesa.

ELS EIXOS DE LA INICIATIVA

A més d'aquests tres eixos, la proposta de llei d'educació aposta per "destinar el 6% del PIB a l'ensenyament públic" i reivindica l'autonomia real i pedagògica dels centres sense direccions imposades des de l'exterior. Reclama projectes educatius debatuts dins de l'escola que assegurin la participació de les famílies i de l'entorn pròxim i que la recera universitària es faci sense la pressió de les empreses.
La proposta, que va ser llançada fa més d'un any per l'Assemblea Groga, compta ara mateix amb prop de 25 associacions, partits i sindicats adherits. L'Assemblea de Docents de Barcelona, l'Associació d’Estudiants Progressistes, el SEPC i sindicats com USTEC-STEs o partits com EUiA o la CUP són alguns dels que ja hi han donat suport.
Una vegada presentades les signatures, la nova llei de les ILP permetrà que es pugui debatre al Parlament en un termini màxim de quatre mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada