dimarts, 20 d’octubre del 2015

RIGAU INNOCENT I CULPABLE
DES D'AQUEST BLOC ENS MANIFESTEM TOTALMENT D'ACORD AMB AQUEST COMUNICAT DE LA USTEC.
 

NO VOLEM VEURE IRENE RIGAU D'ACUSADA PEL 9N PERÒ TAMPOC DE CONSELLERA
El passat 9 de novembre, degut a la pressió i el clam popular del poble català per decidir el nostre propi futur, vàrem ser cridats a un procés participatiu davant la persistència reiterada de l'Estat espanyol a negar al nostre país el dret a l'autodeterminació, reconegut a la Carta de les Nacions Unides i reivindicat per USTEC•STEs des de la nostra fundació.
Malgrat la repressió anunciada per l'Estat mitjançant una carta de la delegada del govern espanyol, Llanos de Luna, enviada a totes les direccions dels instituts de Catalunya, la consulta va ser un èxit de participació i una victòria per a tothom qui reivindiquem la desobediència civil com a instrument de lluita davant imposicions injustes i antidemocràtiques.
Milers de funcionaris i personal laboral vam fer de voluntaris als nostres centres o en altres de les nostres poblacions. Aquesta participació va rebre el suport de la consellera d'Ensenyament i de tot el govern. Ara Irene Rigau, Artur Mas i Joanna Ortega compareixen com a imputats davant la justícia.
Des d'USTEC•STEs rebutgem la imputació de les persones que, per la seva responsabilitat, van facilitar que poséssim les urnes mentre d'altres exercien el poder de forma irresponsable, tot intentant, mitjançant la por, evitar que es preguntés al poble català sobre el seu futur polític.
Aquest rebuig del nostre sindicat a la imputació de la consellera pel 9N, no s'ha d'entendre com una acceptació de la feina que ha fet al capdavant del Departament a les dues darreres legislatures. Ans al contrari, volem demanar al nou president o presidenta de la Generalitat que no nomeni Irene Rigau consellera d'Ensenyament.
Aquesta demanda no és cap caprici d'USTEC•STEs. Irene Rigau ha estat una consellera nefasta. Les seves polítiques educatives han estat un despropòsit que costarà de redreçar. Ha retallat fins a l'extrem de fer treballar les nostres escoles i instituts amb 7000 professionals menys dels necessaris i ha fet que les substitucions triguin 15 dies a arribar als centres, menystenint la nostra feina fins al punt de considerar que si no som al centre durant dues setmanes l’alumnat està igual de ben atès, tot plegat amb una retallada salarial sense precedents mentre es donaven diners a fons perdut a les caixes catalanes, entre d'altres, amb la seva aprovació.
A més, ha renunciat a negociar res al lloc on s'ha de negociar, la Mesa Sectorial, sense tenir present a USTEC•STEs, el sindicat majoritari.
Ha continuat desplegant la LEC, una Llei que contribueix a l'augment de les desigualtats socials i a la privatització del sistema. Ha aplicat un Decret, el de provisió i perfils (el de "plantilles ") que conculca la democràcia al sistema educatiu en donar un poder desmesurat, i si voleu fins i tot arbitrari, a les direccions.
Ha modificat el Decret de direccions, subordinant-lo a la LOMCE, sense escoltar l'oposició unànime del Consell Escolar de Catalunya
És per tots aquests motius que no volem tornar a veure Irene Rigau com a consellera d'Ensenyament, ni tampoc al banc dels acusats per haver facilitat el procés participatiu del 9N.

USTEC•STEs, 12 d'ocubre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada