dijous, 24 d’octubre del 2013

GRAN DIADA DE LLUITA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA

Avui, 24 d'octubre , ha estat un gran dia en la mobilització i la lluita per l'educació pública. A Girona la manifestació i les diferents activitats reivindicatives convocades s'han succeït amb un gran èxit de participació.
Malgrat l'intent institucional de la senyora Rigau de centrar tota l'atenció en el rebuig a la Llei Wert (LOMCE), tothom sap i distingeix que la protesta inclou també la gestió del Departament d'Educació amb la consellera al capdavant, com a promotors de les retallades continuades en educació i la promulgació de la LEC i els decrets que la desenvolupen, decrets precursors de la pròpia LOMCE.

Reproduim a continuació unes fotos de la mobilització d'avui a Girona, enllaços de mobilitzacions a diferents poblacions de la demarcació gironina i per últim comentaris a la resposta de la Rigau a la Vaga, fetes al diari ARA.cat.
































24 D'OCTUBRE DE 2013 ESCRIT PER  LLAGOSTERA RÀDIO

La comunitat educativa de Llagostera ha realitzat un acte en favor de l'escola pública i en català


La comunitat educativa de Llagostera (pares, mares, mestres i alumnes) han realitzat aquest dijous 24 d'octubre a la tarda, un acte a la Plaça Catalunya de Llagostera en favor de l'escola pública i en català.
Aquest s'ha fet en motiu de la vaga que s'ha realitzat avui a les escoles i instituts de tot l'estat per protestar contra la "llei Wert".
Durant l'acte, que ha aplegat un centenar de persones, s'ha llegit un manifest consensuat per la comunitat educativa del municipi i que us oferim per poder escoltar i descarregar aquí:


Irene Rigau: "La reivindicació central d'avui és la Lomce"

La consellera admet a Catalunya Ràdio l'impacte de les retallades sobre l'ensenyament però assegura que el que mou les protestes d'avui és la llei Wert. Mestres i professors discrepen
ARA 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau

La comunitat educativa catalana fa avui la tercera vaga per demanar la retirada de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la Lomce, d'aquest 2013. Tot i que mestres, pares i alumnes també es mobilitzen per denunciar les retallades en l'ensenyament, tant del govern espanyol com de la Generalitat, la consellera Irene Rigau minimitza aquesta protesta i assegura que "la reivindicació central d'avui és la Lomce". Així ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. 
comentaris d'alguns lectors
jofaagBegues
Els substitus fan el 85% de la jornada i no tenen vacances.
Els alumnes no reben un susbtitut fins que els professor malalts ho estan deu dies.
Els estadis han passat a 9 anys de meritació.
No cobren pagues.
S'han retallat dràsticament els diners de beques menjador i de funcionament de centre.
S'exigeix mitja hora diaria de lectura descomptada de temps curricular quan es va treure la sisena hora que ara tanta falta faria per a poder fer més lectura , mes raonament lògic i poder treballar correctament per projectes.
Es continua finançant la privada inclús SENYOR JUNQUERES les que fan separaració de sexes.
S'ha retallat dràsticament el suport de monitores als nens amb problemes greus psicològics i sensorials.
S'ha retallat dràsticament la formació permanent dels mestres.
Mentrestant la consellera regala càrrecs de confiança a inexperts que guanyaran 72.000 euros al mes.
I aquesta vaga és nomes per la LOMCE. VINGA SENYORA RIGAU TÉ MOLTA SORT QUE LA MAJORIA DE MESTRES SÓN UNS GRAN PATRIOTES I FAN PER LA PÀTRIA CATALANA EL QUE VOSTÈ I EL SEU DEPARTAMENT NO MEREIX NI DE LLUNY.

Carles Balbastre
Quina barra que té la Rigau! Certament els docents, alumnes i pares n'estem tips de Wert però no ho estem menys d'ella i de bona part dels seus antecessors en el càrrec. Tots ells treballen per destruir l'ensenyament públic de qualitat que el país es mereix. Així es com es mantenen "les elits" al capdamunt de la societat.

betcantaBarcelona
La sra Rigau també és responsable del desmantellament de l'escola pública. No va saber explicar perquè manté el concert a les escoles que separen per sexe en una entrevista recent per exemple. I de facto ha reduït de tal manera els recursos per a la inclusió dels nens amb dificultats que els condemna als ghettos. El seu partit (Trias) justifica no fer més escoles bressol per no fer la competència a la privada. I podríem seguir. Injustificable si no és que ideològicament coincideix amb molts dels punts de la llei Wert. Sra Rigau apunti's una part de la vaga també a la seva llibreta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada