divendres, 18 d’octubre del 2013

VAGA EDUCATIVA 24 D'OCTUBRE. GIRONA



COMITÈ INTERCENTRES DEL PERSONAL LABORAL DEL 
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT 

VAGA general d'educació el 24 d'octubre 

NO A LA REFORMA EDUCATIVA 
NO A LES RETALLADES 
La LOMCE, està passant pels darrers tràmits abans que el govern de 
Madrid l’aprovi definitivament. 

Aquesta Llei representa una agressió envers la nostra llengua i la nostra cultura, ja que el 75 %  dels continguts es decidiran des del Govern central. A més s'ha fet sense un anàlisi rigorós de  les necessitats reals del Sistema Educatiu, sense debat i sense la participació activa de tota la Comunitat Educativa. 
Inclou un concepte de qualitat definit exclusivament en funció dels resultats dels estudiants, oblidant altres paràmetres, com la inversió en educació i la supedita a les necessitats dels mercats, per tal de produir treballadors "submisos", sense eines per defensar els seus drets i fomenta la competència en lloc de la cooperació. 
Representa un atac a la participació democràtica dels centres en tant que els Consells Escolars passen a ser merament consultius. És una llei classista, segregadora i excloent. 
A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades sense aturador. A més, ja ha anunciat que, en els propers pressupostos, tornarà a eliminar una paga extra a tota persona empleada pública, fent pagar als serveis públics i els seus treballadors/es els costos d'una crisi i d'un deute públic que en cap cas hem provocat. 
A més en l'àmbit educatiu es segueix aprofundint en la pèrdua de llocs de treball de tots els sectors, en la manca de substitucions i en la reducció de sous.. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les 
condicions per deteriorar una educació de qualitat a l'escola pública. 

Per tot això exigim: 

− Retirada de la LOMCE del parlament espanyol. 
− Aturada de l'aplicació de la LEC. 
− Pressupostos sense retallades: No a les retallades educatives i 
salarials 
− Per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels 
nostres llocs de treball. 
− Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana. 


CCOO UGT USTEC AMRC JUNTS 

Barcelona, 9 d’octubre de 2013 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada