divendres, 1 de juny del 2012

RETALLADES SALVATGES


Barcelona (EUROPA PRESS) La Conselleria de Ensenyament de la Generalitat que lidera Irene Rigau ha admitido este jueves que el próximo curso se perderán finalmente 770 plazas de interinos, que pasarán a ser sustitutos, en lugar del medio millar estimado inicialmente.
Fuentes de la conselleria han explicado, que estos profesores que ahora tenían garantizado un contrato para todo el curso en calidad de interinos pasarán al régimen de sustituciones, quedando a la espera de plazas vacantes.
Estos datos se han expuesto en la mesa sectorial con los sindicatos, donde se ha presentado la orden de resolución de plantillas para el próximo curso, que en algunos casos contemplan recortes de medias dotaciones de maestros.
Según han explicado fuentes sindicales, en Infantil y Primaria se perderá media dotación, lo que, según éstos, se materializa en un profesor menos en los colegios de una línea; 1,5 menos en los de dos líneas, y dos profesores menos en los de tres líneas.
En Secundaria este recorte es de entre media y una dotación, según los casos, que provocará que los institutos pierdan entre dos y dos dotaciones y media. Con esto, han asegurado que "por primera vez la Generalitat reconoce que la plantilla del próximo curso será inferior a la de este", con una pérdida de 770 profesores, pese a la llegada de 15.000 nuevos alumnos al sistema.
Según los sindicatos, la Generalitat ha anunciado que no se cubrirán las 1.480 jubilaciones que se prevén este 2012, lo que sumado a la pérdida de 770 profesores y a los 1.450 que "serían necesarios" para afrontar la llegada de 15.000 alumnos, lo que deja un ahorro de 3.700 profesores, han dicho.
Dicho de otro modo, estas fuentes han asegurado que la conselleria prevé ahorrarse 2.231 profesores con el aumento del horario lectivo -establecido en el Real Decreto del Gobierno-, 525 dotaciones con el aumento de la ratio y 944 con los recortes de plantilla anunciados este jueves.



RIGAU IMPOSA MÉS RETALLADES AL PROFESSORAT I A L'ENSENYAMENT PÚBLIC [FACEBOOK]
A la mesa sectorial d'avui 31 de maig, el Departament d'Ensenyament ha comunicat a les organitzacions sindicals que implantarà encara més reduccions de les plantilles dels centres públics i altres mesures que comportaran reducció del temps de treball i, per tant, del salari del personal substitut.
El Departament, que ja havia decidit reduir les plantilles de primària en ½ dotació per línia, incrementarà la reducció en ½ per centre, la qual cosa significa que el curs 2012-2013 els centres d'una línia perdran 1 mestre, els de dues línies 1 i mig i els de 3 línies 2 mestres.
Als centres de secundària es reduirà una hora de les 2,7 hores de suport a l'atenció directa als alumnes. Això, unit al ja previst increment d'una hora de l'horari lectiu, suposarà, segons el Departament, la reducció d'1,5 professors/es en centres de 10 grups, 2,5 en centres de 16 grups i 3 en centres de 20.
El cost global de pèrdua de llocs de treball que comportaran les retallades per al curs 2012-2013  és ara mateix imprevisible, ja que a la pèrdua de llocs de treball que suposen les esmentades mesures s'hi haurà d'afegir el tancament de grups que ja s'està produint per l'increment de ràtios i restar-hi l'increment de grups de nova matriculació i el nombre de professorat que se jubila. Tot plegat suposarà una important pèrdua de llocs de treball. En definitiva, al proper curs tindrem més alumnat i més massificació a les aules i menys professorat per atendre'l.
A més, el Departament ha comunicat que pot prendre tot un seguit de mesures que suposaran una important reducció del temps de treball anual i de salari del personal substitut. A la negativa a pagar aquest curs el mes de juliol, encara que s'hagin treballat els 9 mesos,  per al curs vinent s'hi pot afegir la reducció de la jornada del personal substitut a la part d'atenció directa en aula a l'alumnat. Per tant, no cobrarien les hores de reducció lectiva dels càrrecs i tutories, ni els patis ni les guàrdies.



1 comentari:

  1. Alguna cosa haurem de fer, no?

    Està clar que a part de la pèrdua de qualitat en l'educació dels nostres nens i nenes ens estan atacant directament, es pot llegir que "PER AL CURS VINENT NO COBRAREM RES QUE NO SIGUI ESTAR A L'AULA AMB ALUMNES"....

    ResponElimina