dissabte, 26 d’octubre del 2013

EL DIA DESPRES. REACCIONS. Sra RIGAU SE LI VEU EL LLAUTÓ, I MOLT.

NOTÍCIA A L'ARA.CAT I COMENTARIS DELS LECTORS.


Ensenyament xifra el seguiment de la vaga en un 21% als centres públics i un 14% als concertats

Els sindicats eleven les xifres a més del 50% a la pública i més del 30% a la concertada, en la tercera aturada contra la llei Wert del 2013

ELISABET ESCRICHE Barcelona | Actualitzada el 24/10/2013 21:11

La vaga d'ensenyament d'aquest dijous ha tingut un seguiment del 21,95% als centres públics i del 14,53% als concertats, segons ha informat el departament d'Ensenyament en un comunicat. En aquestes dades definitives, com en les provisionals del matí, destaca l'important increment del seguiment a la concertada, que en l'última aturada havia estat 11 punts inferior, segons Ensenyament.

Rigau ha apuntat, en declaracions als periodistes des del Parlament, que "una interpretació que ajudaria a entendre per què hi ha hagut dotze punts d'increment en centres concentrats és que el punt central de la vaga és en contra d'aquesta invasió competencial i aquest model de LOMCE que representa una ofensiva contra el model d'escola catalana". La consellera d'Ensenyament ja havia dit a Catalunya Ràdio que el que mou les protestes d'avui és la llei Wert i no tant les retallades de la Generalitat.

Els sindicats eleven les xifres a més del 50% als centres públics i més del 30% als concertats. CCOO ha xifrat en el 55% al seguiment a l'escola pública i en el 35% a la concertada, segons dades recollides a les 9.00 h. del matí. Per la seva banda, Fete-UGT ha xifrat en el 50% el seguiment a la pública i el 30% a la concertada en la seva primera valoració.

CCOO assegura que, a les guarderies municipals de Barcelona, la incidència de l'aturada se situa en un 80%. Aquest sindicat també destaca que el seguiment supera el 65% en moltes escoles del Baix Llobregat, les comarques de Barcelona, Barcelona ciutat i el Vallès Occidental. Fete-UGT defineix com "històric" el seguiment a la concertada i destaca que, per primer cop, s'està visualitzant en una vaga que el servei públic inclou tots els sectors.

Les universitats públiques funcionen "amb una total normalitat" durant les primeres hores de la vaga, segons ha informat en un comunicat la secretaria d'Universitats de la Generalitat, que detalla que únicament s'ha registrat "alguna dificultat d'accés puntual a alguna facultat" de la Universitat de Barcelona. Fonts d'aquest centre han informat que les portes d'accés a les facultats de Dret i Física del campus de Diagonal han aparegut encadenades aquest matí encadenades, cosa que ha dificultat l'entrada en aquests centres.

A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) moltes classes no s'han pogut iniciar a primera hora del matí per falta d'alumnes, segons han indicat fonts d'aquest centre. Fonts dels estudiants asseguren que el seguiment de la vaga per part dels alumnes també és destacat al campus del Raval i de la Diagonal de la UB.

Tercera aturada contra la llei Wert del 2013

La comunitat educativa catalana fa avui la tercera vaga per demanar la retirada de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la Lomce, d'aquest 2013. La primera la van convocar els estudiants el mes de febrer i la segona es va dur a terme el mes de maig. La llei Wert es troba en la seva recta final parlamentària, només falta que el Senat li doni el vistiplau. La previsió del govern estatal es aprovar-la aquesta tardor.

L'aturada, que es fa a nivell estatal, ha comptat amb el suport de tots els sindicats catalans i el Marc Unitari de la Comunitat Educativa a Catalunya (MUCE), que agrupa -a banda dels sindicats- estudiants, associacions de pares i els moviments de renovació pedagògica. En la vaga, els docents i estudiants catalans de tots els cicles educatius tant d'escoles públiques, concertades com privades no només mostraran el seu rebuig a la Lomce sinó també a les retallades dutes a terme pel Govern. Els sindicats consideren que la Lomce trenca l'actual model d'immersió lingüística català i es mostren en contra que la llei Wert imposi revàlides al final de cada cicle educatiu. Pel que fa a les retallades, els sindicats denuncien l'eliminació de les pagues extres, l'augment d'alumnes per aula o el decret de plantilles.


COMENTARIS DELS LECTORS

jofaag
Begues
24/10/2013 08:34
Una vegada més, els mestres pagant 100 euros de descompte de nòmina donen la cara per tothom. Seria tot un detall que aquesta vegada, la Generalitat busqués la manera de no descomptar-los el sou ja que estan defensant la Generalitat , la dignitat de Catalunya i els valors de la catalanitat i com a premi centenars de milers d'euros regalats a un Departament i a una consellera que els maltracta profundamanet. Son uns herois abnegats a qui hauríem de valorar molt més.
jaestabe
Barcelona
24/10/2013 21:42
Les retallades són made in CiU....

solera
Calella
24/10/2013 09:59
Seria bo que els mestres siguessin avui on cal que estiguin, pero a diferencia dels de les Balears comprovarem que una minsa part han fet vaga per aixo de que la pela es la pela. Son grans professionals pero quasi pessims solidaris. Ah i comproveu "l'ajuda" del Govern: es l'autonomia que exigeix mes presencia de mestres en els coles i aixó que es una queixa contra la lley Wert !

jaco
Barcelona
24/10/2013 14:59
La Llanos no dóna xifres? Un 0,2%?

estat catala
Barcelona
24/10/2013 17:01
sra rigau, la reivindicació es per el sistema educatiu, es digui com es digui, es realment patètic, què vostès donin xifres per no molestar-ne al pp, i què amb ells, beneficiïn a les escoles privades, mentre retallen ales públiques, els mestres lluiten per defensar-ne una llengua, un sistema educatiu, i vostès què fan,varien les xifres, per què sembli què la vaga no es cap èxit, i SI ho es, sra rigau , la ciutadania i el sector educatiu es donen la ma, per lluitar per el què vostès, no volen negar, la llei wert,


Usuari Premium
raquiche
Solsona
24/10/2013 17:12
Entre un 17% i un 50% hi ha força diferència!!

Potser han seguit la vaga un 50% i han anat a la manifestació de Barcelona un 17%??? Aix, això del centralisme... quants estralls fa!

Anònims Sense fronteres
Aiguamúrcia
24/10/2013 17:30
Les manifestacions, protestes, etc., per multitudinàries que siguin, li són igual al nacionalisme espanyol representat pel PPSOE i satèlits.
El govern du pinyó fixe en tots els temes de la seva agenda marcats per la FAES (educació, justícia, religió, recentralització, etc.). No mouran ni un milímetre la seva política perque creuen tindre una missió, retornar Espanya a una societat idealitzada, pre-constitucional, establir una dictadura democràtica, on els partits incrustats en el sistema facin de transmissors de les ordres de l'oligarquia.

Pensen que si l'economia repunta la gent tragarà qualsevol cosa, atontada davant de la tele i la play. I bé podria ser així, no seria el primer cop que la societat s'esclavitza ella mateixa per un plat de llenties.

Però en tot aquest procés involutiu s'han trobat amb un element inesperat, algú que els està plantant cara, que no és altre que el sobiranisme català. Nosaltres no volem una dictadura democràtica, ni treballar per a engreixar oligarquies.

Podrà més l'Estat o el poble? No és una pregunta fàcil, però si no ens plantem ens tornaran a l'edat mitjana.


Assemblea Física Química
24/10/2013 20:43
Aquí l'assemblea de Física i Química de la UB.
Ni classes, ni laboratoris, ni exàmens. La facultat ha estat tancada tota la jornada.

A més, a l'atri solar s'han realitzat xerrades i debats durant tot el dia.


Per suposat, això no és un sol dia de vaga desconnectat. La lluita continuarà durant tot el curs. Això no ha fet més que començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada