diumenge, 20 de maig del 2012

ALS MESTRES QUE NO FEU VAGA


Ja sé que passaríeu millor com a invisibles i que no voleu sentir “milongas”. Ja sé que teniu dret a no fer vaga i que és una decisió personal, particular i intransferible. Ja sé que cada un té les seves raons i ningú et pot dir el que has de fer. Però, francament, us heu aturat a posar-vos a la pell dels que sí que en fem de vaga i en el que es vol aconseguir amb la mateixa?. Heu pensat que aquesta és una vaga unitària de tot el sector educatiu de tot el país?. Heu pensat que si en aquesta vaga no donem una sensació d’unitat i coherència perdem tota la credibilitat davant dels governants i dels mateixos pares i mares als que demanem el seu suport?. Heu pensat en la repercussió de les últimes retallades en educació, la manca de substitucions, l’augment de ràtios, d’hores lectives, la baixada de sous, la manca de suports i d’atenció a la diversitat, la impossibilitat de desdoblar grups, la manca de pressupost per les coses més bàsiques i el “suma y sigue” que ve tot seguit?.
Però, sobre tot, heu pensat en la insolidaritat i l’egoisme que transmeteu als companys i companyes i en la frustració que això genera?
Companys. Potser a partir d’ara només veïns de lloc de treball. Obriu els ulls. Pel present, pel futur dels nostres fills, per unes condicions dignes, perquè fer d’educador vol dir donar exemple. Perquè només units farem alguna cosa.I si no creieu en res, que feu a l'educació?
Ghandi deia: “sigues tu el canvi que vols veure en el món”. 

I Einstein: "La vida és molt perillosa, no per les persones que fan el mal, sinò per les que s'asseuen a veure què passa".



Ànims i endavant. Sóm molts i tenim raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada